Achtergrondafbeelding

4 vragen aan Bart van Buuren over Bar Druijf

Bart van Buuren / Bar Druijf
Leestijd: 2 minuten
Sommelier Bart van Buuren begon in mei bij Nederland KOOKT en zette Bar Druijf op. Een wijnbar die met het festival meereist en op 8, 9 en 10 juli in het Reeshofpark in Tilburg te vinden is. Vier vragen over wat Bar Druijf precies is en waarom het geen standaard wijnbar is.

Dit artikel komt uit het archief van Tilburg TOOST (de lokale voorganger van Toost aan Tafel) en werd gepubliceerd op 29 juni 2016.
Hoe ontstaan?

“Het idee van onze festivals is om bezoekers een totaalbeleving te geven. Een festival gaat niet alleen om eten, maar bijvoorbeeld ook muziek. Het is jammer om te zien dat er dan vaak slechte wijn geschonken wordt. Ook wordt er vaak niet geluisterd naar wat mensen willen drinken. Bij Bar Druijf hebben we goede wijn en geven we aandacht aan de bezoekers.

Wat kunnen bezoekers bij Bar Druijf verwachten?

“Ken je dat gevoel? Dat je soms een glas wijn drinkt waar je oprecht gelukkig van wordt? Dat komt door de beleving. En beleving is plek-bepalend. Stel je drinkt in de Provence een rosé, dan kan het zijn dat die in Nederland toch anders smaakt. Op KOOKT willen we met Bar Druijf de beleving van het festival compleet maken. Je voelt je welkom en gehoord en je wordt met open armen ontvangen. Wij brengen je een goed verhaal met een heerlijk glas wijn. Bar Druijf is persoonlijk, jong, rebels en heeft karakter. We vertellen allemaal onze eigen verhalen en beleving van een wijn. En als je iets lekkers bij een van de foodtrucks hebt gehaald, kun je bij ons vragen welke wijn er het beste bij past.”

Welke wijnen zijn er?

“We hebben 2 wijnen van ons eigen Druijf-label. Een Australische Chardonnay die rond en passievol is en een Provençaalse rosé, ‘een witte wijn die bloost’. Beide wijnen zitten in een PET-fles omdat op evenementen geen glas gebruik mag worden. Maar daardoor kun je hem juist overal mee naar toe nemen. In totaal heeft Bar Druijf ruim 20 wijnen, die allemaal per glas en per fles verkrijgbaar zijn. Wil je eerst iets proeven? Dat is geen probleem. Vraag het gewoon, neem een slokje en maak daarna je keuze. Je kunt je natuurlijk ook altijd laten verrassen. En voor degene die niet het hele verhaal erbij willen, schenken we de wijn gewoon.”

Tot slot: wat moeten bezoekers sowieso proeven?

“Als witte wijn de droge Riesling van Selbach Oster. Een delicate wijn met frisse zuren. Hij is als de perfecte date: vriendelijk, toegankelijk en speels met een aangename spanning van begin tot eind. Voor de rode wijn-drinkers raad ik de Crianza Trempanillo van Vicenta Gandía aan. Een wijn uit Rioja die vol karakter is en een hele goed prijs-kwaliteitsverhouding heeft. En als verrassing heb ik nog een rode Zweigelt uit Oostenrijk die ik gekoeld serveer. Een pareltje.”

Manon de Boer

manon@toostaantafel.nl

Geen reacties

Sorry, het reactieformulier is momenteel niet beschikbaar.