6-gangendiner met uitzicht over kermis Tilburg | Toost aan Tafel
fade
4275
post-template-default,single,single-post,postid-4275,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,eltd-core-1.2.1,eltd-overlapping-content-enabled,search and go child theme (tilburg toost)-child-ver-1.0.0,search and go-ver-2.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-top-bar-enabled,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Achtergrondafbeelding

6-gangendiner met uitzicht over kermis Tilburg

Taste Sky High 2016
Leestijd: 2 minuten
Het is traditie geworden bij Taste! en hotel Mercure. Sky High: een klein restaurant, op het dak van het hotel waar je tijdens de kermis in Tilburg 10 avonden lang kunt dineren. Een ervaring die je een keer moet meemaken en gerechten waarvan je smaakpapillen op hol slaan.

Dit artikel komt uit het archief van Tilburg TOOST (de lokale voorganger van Toost aan Tafel) en werd gepubliceerd op 27 juli 2016.

Iedere avond kunnen zo’n 25 gasten aanschuiven in Sky High. Voor een 5-gangendiner (85 euro) of 6-gangendiner (99 euro) inclusief drankjes. En wat krijg je daar voor terug? Heel veel lekkers.

Geitenkaas en meloen

Om te beginnen krijg je naast het aperitief 2 amuses geserveerd. De eerste is een stick van gebakken risotto met daarop gerookte paling. Een klein maar smaakvol hapje waarna je gelijk meer wilt proeven. Gelukkig is er dan al snel de tweede amuse, geserveerd in een klein schaaltje: geitenkaas met watermeloen en schuim van tomaat. Een verfrissende combinatie waar je, ondanks dat het maar drie hapjes zijn, extra lang over wilt doen.

Vis

Door naar het echte werk. De eerste van de 6 gangen is makreel met verschillende bereidingen van radijs en komkommer. Hoewel ik stiekem niet dol ben op makreel, ben ik gelijk fan van de combinatie met de radijs en komkommer, die de vettigheid van de makreel iets afbreken.

Ook de tweede gang komt uit de zee. Mijn favoriet: coquille. Licht dichtgeschroeid met daarbij zeekraal, haringkuit en een dressing van watermeloen. De presentatie maakt dat dit gerecht echt uit de zee je tafel op komt, het wordt namelijk geserveerd in de jakobsschelp zelf.

Surf en turf

Na vis komt natuurlijk het vlees. Maar bij Sky High wordt er een bruggetje gemaakt door de twee soorten door er een surf- en turfgerecht tussendoor te doen. Een combinatie van buikspek (mooi zacht gegaard waardoor het wegsmelt op de tong) en kreeft. Daarbij een schuim van kreeft, verschillende bereidingen van peen en een popcorn-krokantje van spek. Je krijgt gelijk zin in het hoofdgerecht. Een perfect gegaard stukje rundvlees, met volle jus, mooie lichtzure bearnaisesaus met daarbij groene asperge, erwtjes en een geroosterde aardappel die barstensvol smaak zit.

Kaas en zoet einde

Inmiddels begint bij deze gang je maag aardig gevuld te raken, maar met het zien van de kazen is dat al snel weg. Zes kaasjes zijn het in totaal, allemaal op kamertemperatuur geserveerd én van een lokale leverancier: Fromagerie Guillaume uit Berkel-Enschot. We krijgen Brie de Meaux, Pierre Robèrt, oude brokkelkaas, Taleggio, Bastiaanse blauw en Époisses te proeven. De compote van kweepeer doet het vooral erg goed bij de brokkelkaas en de blauwschimmel.

Tot slot nog een dessert. Iets te zoet voor mijn smaak, maar vooral voor het oog een lust. Het is een witte chocolade ganache met merengue. Daaroverheen poeder van groene thee, frozen yoghurt en verveine. En met een uitzicht over de kermis én het (roze) feestgedruis, is Sky High een echte must-do voor iedere Tilburger.

Manon de Boer
Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.