Bacchus Wijnfestival 2019: champagne en fish & chips (fotoblog)

Bacchus Wijnfestival

Natuurlijk ken ik het Bacchus Wijnfestival, maar ik was er nog niet eerder geweest. Tja, Amsterdam is toch een eindje weg van Brabant. De uitnodiging van Jaqueline Smit van Dis Donc kon ik niet weigeren, dus reden we zaterdag 8 juni naar het Amsterdamse Bos voor Bacchus.

Bacchus Wijnfestival was in 2019 maar liefst twee weekenden lang te bezoeken: van vrijdag 7 tot en met zondag 10 juni en van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni. Het eerste weekend kampten de organisatoren helaas met slechte weersomstandigheden. Tijdens ons bezoek moesten uit voorzorg sommige barretjes gesloten worden. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Champagne

Gelukkig was daar namelijk de champagne van Dis Donc. Ik ken Jaqueline al langer, maar iedere keer weer weet ze me te verrassen met een nieuw pareltje. Als je denkt dat alle champagnes ongeveer hetzelfde smaken, heb je het toch echt mis. En dat bewijst Jaqueline. In haar line-up vind je alles terug: van een blanc des blancs tot een 100% pinot meunier en van een rosé-champagne tot een millésime.

Ook dit keer heeft ze iets nieuws: de Extra Brut Premier Cru Solera van R. Pouillon, sowieso een van haar favoriete champagnemakers. Andere pareltjes zijn de 100% chardonnay van Guillaume Sergent en de Extra Brut van Louis Casters. Als je nog geen champagne zou lusten, weten deze wijnen je gedachten te veranderen.

Elle Eten x Bacchus

Her en daar vind je op Bacchus Wijnfestival tussen de wijntenten natuurlijk ook foodtrucks. Voor deze editie van het wijnfestival is een samenwerking gezocht met Elle Eten en is er een culinaire snackbar ingericht. Iedere festivalavond staat daar een andere chef-kok van een bekend (Amsterdams) restaurant achter de frituur.

Wij treffen het met Michael Wolf van Wolf Atelier, die de hele avond Fish & Chips maakt, met daarbij wat gefrituurde bloemkool. In tegenstelling tot de gemiddelde fish and chips allesbehalve zwaar en vet. Jum! En erg lekker met een glas champagne van Dis Donc.

Als het even lukt, komen we volgend jaar gewoon nog een keer vanuit Brabant op en neer voor Bacchus Wijnfestival!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.