Coronacrisis? Dit zijn de lekkerste online wijn- en foodevenementen | Toost aan Tafel
fade
9626
post-template-default,single,single-post,postid-9626,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,eltd-core-1.2.1,eltd-overlapping-content-enabled,search and go child theme (tilburg toost)-child-ver-1.0.0,search and go-ver-2.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-top-bar-enabled,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Achtergrondafbeelding

Coronacrisis? Dit zijn de lekkerste online wijn- en foodevenementen

Wijnblogs
Leestijd: 4 minuten

Het begint bijna te wennen die hele coronacrisis. Zo veel mogelijk thuis blijven, de horeca die gesloten is en geen evenementen. Een aantal ondernemers heeft iets creatiefs bedacht en maakt hun offline evenement gewoon online! Zo kan iedereen vanuit huis meedoen met een lekkere wijnproeverij of kookworkshop.

De afgelopen dagen heb ik zelf een hoop smakelijke evenementen voorbij zien komen op Facebook en Instagram. Tal van restaurants, wijnkenners en -importeurs delen hun kennis nu online. Voor dit overzicht zijn ook leuke tips binnengekomen die ik voor je meeneem. Zo kun je zelf kijken of er iets lekkers of leuks tussen zit!

Dit artikel krijgt tussentijds updates

 

Online wijnlessen van Blend And Bottled

Claartje van Blend And Bottled runt normaal gesproken een wijnstudio op het zonnige Curaçao, maar vanwege de crisis geeft ze nu online wijnlessen! Claartje heeft jaren in Spanje gewoond en richt zich vooral op dit heerlijke wijnland. Ze deelt haar kennis over druivensoorten, de wijnstijlen en de verschillende wijnregio’s. Ze heeft regelmatig nieuwe lessen gepland, eerder behandelde ze al onderwerpen als wijn-spijscombinaties, Priorat en Montsant.

Dit is het programma van Blend And Bottled

Online wijnproeverij van Halfes

Jasper van Halfes heeft de afgelopen weken al een aantal online wijnproeverijen georganiseerd. Met zijn bedrijf importeert hij allerlei lekkere wijnen, maar alleen halve flesjes! Zo blijf je nooit zitten met restjes en kun je met gemak meerdere wijnen proeven op een dag. Hij organiseert regelmatig speciale digitale proeverijen, bijvoorbeeld voor Moederdag of Vaderdag. Elke proeverij krijg je vier halve flesje wijn thuisgestuurd om te proeven. Elke proeverij een andere line-up, zo gaat het nooit vervelen.

Alle informatie over de proeverijen van Halfes

Griekse kookworkshop van Elefteria

Al die wijnen zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar daar krijg je wel honger van! Een online kookworkshop is ideaal, bijvoorbeeld de Griekse workshops van Elefteria. Normaal gesproken geeft ze de Griekse workshops live, maar dat gaat nu natuurlijk even niet. Elefteria stuurt je de boodschappenlijst toe en je kunt vervolgens gratis de workshop volgen (en daarna van al het lekkers genieten). Na afloop kun je een vrijwillige bijdrage doneren die rechtstreeks naar het goede doel gaat.

Bekijk de website van Elefteria voor de aankomende workshops

Portugese wijnproeverijbox van Vasco Wijn

De dames van Vasco Wijn waren pas net begonnen toen ze hun wijnproeverijen alweer moesten annuleren vanwege de crisis. Daar hebben ze wat op bedacht: vanaf €25,00 koop je een wijnproeverijbox met Portugese wijnen én het Leer Proeven als een Pro Pakket met onder andere aromawielen, aromakaarten en uitleg over hoe je wijn proeft. Je kunt er ook een live miniworkshop via videobellen bij boeken om meer te weten te komen over de wijnen.

Alle informatie over de wijnproeverijbox van Vasco Wijn

Vrienden-wijnproeverij van Wijn met Esther

Normaal gesproken geeft Esther wijnproeverijen bij je thuis, maar nu organiseert ze de vrienden wijnproeverij op afstand. Iedereen bestelt een box met daarin twee wijnen uit haar eigen assortiment waarna Esther je in een online proeverij van ongeveer 20 minuten meeneemt langs de wijnen en hoe je ze het best kunt proeven.

Alle informatie over de vrienden-wijnproeverij van Esther

Wijnles van sommelier Elise van Restaurant Lastage

Restaurant Lastage is gesloten, maar dat wil absoluut niet zeggen dat je niet van hun wijnen en gerechten kunt genieten. Sommelier Elise Moeskops geeft twee keer per week online wijnlessen. Je kunt de wijnslokjes en eventueel wat lekkers afhalen bij het restaurant, ‘s avonds om 19.30 uur is dan de online wijnles. Elke les heeft een ander thema, zoals grüner veltliner (29 april), etiketten lezen (1 mei), Rioja (6 mei), Toscane (13 mei) en Bordeaux (15 mei). Zonder wijn kosten de lessen €25,00, met wijn €45,00. Aanmelden kan per mail: wijn@restaurantlastage.nl.

Online wijncursus van sommelier Aukje

Sommelier Aukje Wouters werkt normaal gesproken bij Café De Klepel en is ondertussen bezig met de vinologenopleiding. Omdat alles nu net even iets anders gaat, organiseert ze voortaan wekelijks een online wijnles mét proeverij voor beginners. Je krijgt vlak voor de les het hele pakket thuisgestuurd: zes flesjes à 60 ml proefwijnen (3 wit 3 rood) en een SDEN niveau 1 basis boekje “Ik weet wat van wijn”. Via een online meeting volg je daarna de les. De cursus kost €45,00.

Alle data en informatie over Aukjes wijncursus

Roséproeverij bij jou thuis

Met Linda van restaurant De Oude Keuken haal je de zomer bij jou in huis. Ze organiseert regelmatig online en live wijnproeverijen. Voor de online proeverijen krijg je de wijnen thuis gestuurd en ga je die daarna samen met Linda via een online Zoom-meeting gaat proeven. Meer informatie kun je opvragen per mail: linda@deoudekeuken.com.

Bekijk de Facebookevenement De Oude Keuken

Onderstaande evenementen heb ik bij de eerste publicatie van het bericht getipt, maar zijn niet meer beschikbaar. Wel kun je er inspiratie opdoen voor upcoming events!

Wild Wijn Battle Bag

Eigenlijk zou zondag 24 mei het Wild Wijn Fest zijn in Nijmegen. Dat is helaas afgelast en verplaatst naar volgend jaar. Maar de organisatoren zitten niet stil en hebben iets leuks bedacht voor wijnliefhebbers! De Battle Bag. Normaal gesproken strijden er op het festival verschillende sommeliers tegen elkaar om de beste wijn-spijscombinatie te maken. Nu dat niet kan, heeft dat een nieuw vorm gekregen, de Battle Bag. Je kunt een unieke canvas tas kopen die gevuld is met twee flessen wijn (gekozen door twee Wild Wijn Fest-sommeliers) en een hapje van de chef. De chef en sommeliers leggen uit waarom de wijnen gekozen zijn en waarom het een match is met het gerechtje. De tas kost €35,00 en is zondag 24 mei op te halen in Nijmegen. Kun je daar gelijk in een park een picknick eraan vastplakken. 😉

Alle informatie en kopen van de tas

Pandora’s Onlineproefbox

Oh, deze is leuk! Ik ben gek op pubquizzes en laat wijnhandel Pandora’s Bottle nou juist dit combineren met een wijnproeverij. Je bestelt de Onlineproefbox, krijgt drie flessen wijn thuisgestuurd en krijgt tijdens de live uitleg op vrijdagavond 1 mei meer informatie over de wijnen én doet mee met een wijn-pubquiz. De winnaar krijgt nog eens een extra fles thuisgestuurd. Genoeg reden om mee te doen, lijkt me zo.

Alle informatie over Pandora’s Onlineproefbox

Wijnpakket en workshop van Kirsten

Kirsten van Hart voor Wijn selecteert drie of wijnen voor je die je vervolgens thuisgestuurd krijgt, inclusief wijn-spijstips. Via een online proefworkshop krijg je uitgebreide uitleg welke aroma’s je allemaal kunt vinden in wijn en waar de wijnen vandaan komen. Voor de workshop betaal je €15,00 extra, maar vanaf 4 deelnemers is hij gratis.

Alle informatie over dit wijnpakket en de workshop

Manon de Boer
Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.