Achtergrondafbeelding

Deze sterrenchefs gaan koken in de Gashouder Amsterdam

Rond de Tafel | Gashouder Amsterdam
Leestijd: 2 minuten

Sterrenchefs Erik van Loo, Richard van Oostenbrugge, Egon van Hoof, Soenil Bahadoer en Wilco Berends gaan van 1 juli tot en met 31 augustus koken in de Gashouder Amsterdam. Het gebouw verandert die maanden in het grootste anderhalvemeter-restaurant van Nederland. Iedere middag en avond kunnen er maar liefst honderd gasten plaatsnemen.

De vijf genoemde topchefs zullen om de beurt een periode koken voor de gasten van dit unieke anderhalvemeter-restaurant in de Gashouder Amsterdam. Gasten staat een exclusief vijfgangenmenu te wachten dat vergezeld wordt door een wijnarrangement van sterrenniveau.

Richtlijnen

Met een oppervlakte van 2500 m2 is de Gashouder Amsterdam groot genoeg om 1,5 meter afstand tussen de gasten te houden. Daardoor is er voldoende plek voor het maximum aantal toegestane gasten: honderd in totaal. Zij kunnen vanaf zaterdag 13 juni reserveren voor een lunch of diner bij een van de sterrenkoks.

De maanden juli en augustus zijn opgesplitst in perioden van ongeveer twee weken, waarin ieder chef-kok twaalf dagen zal koken. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel (**) staat van woensdag 1 tot en met zondag 12 juli in de keuken. Hij wordt opgevolgd door Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 (*), die van woensdag 15 juli tot en met zondag 26 juli de lunches en diners verzorgt. Daarna volgen nog Egon van Hoof van restaurant Mos (*) van woensdag 29 juli tot en met zondag 9 augustus, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof (**) van woensdag 12 augustus tot en met zondag 16 augustus en Wilco Berends van restaurant de Nederlanden (*) van woensdag 19 augustus tot en met zondag 30 augustus. Bekijk hier de volledige planning.

Locatie en organisatie

Het iconische pand, waar regelmatig beurzen en feesten plaatsvinden, heeft ook een prachtig imposant en industrieel dak. Het tijdelijke restaurant in de Gashouder Amsterdam is een samenwerking tussen de culinaire vereniging Les Patrons Cuisiniers, Famous Flavours, Westergas en Rond de Tafel. Gasten kunnen vanaf zaterdag 13 juni hun tafel voor lunch of diner reserveren via de website van Rond de Tafel.

Manon de Boer

manon@toostaantafel.nl

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.