Hoe Jonneke van Mooncake mij het laatste zetje gaf

Jonneke van Mooncake

Dubben, peinzen, schrijven, denken. Ik ben er allemaal erg goed in. Het concept van Toost aan Tafel zit dan ook al maanden in mijn hoofd. Ik voelde dat 2018 hét jaar was om door te pakken. Jonneke de Zeeuw van het blog Mooncake gaf mij onbewust het laatste zetje: in oktober ga ik online.

Stiekem ken ik Jonneke helemaal niet zo goed. Iets meer dan een maand geleden heb ik haar voor het eerst ontmoet. Tot die tijd had ik zelfs nooit van haar gehoord. Mooncake, ja ik weet dat het een zoete verschijning uit China is, maar een blog? Tijdens een perslunch met andere bloggers, wijnkenners, tv-koks en sterrenchefs belandde ik naast haar aan de langgerekte tafel.

Samen proefden we de gerechten die topkok Jermain de Rozario uit zijn keuken toverde. Met ruim tien andere fijnproevers mochten Jonneke en ik onze mening geven over de gerechten. Wat kan er beter, past het bij het nieuwe concept dat Jermain in zijn hoofd heeft, wat moet absoluut blijven?

Onuitspreekbare gerechten

Op dat moment zat ik daar niet als Manon van Toost aan Tafel, maar als Manon, de freelance journalist en tekstschrijver. Iemand die heel veel plannen heeft, maar vooral rondjes blijft draaien tussen verschillende opdrachtgevers. Iemand die zo’n grote passie en liefde voor wijn en eten heeft dat ze er wel iets mee móét, maar bang is om te falen.

En daar zat ik dan naast Jonneke, die de ene na de andere onuitspreekbare naam van typisch Aziatische of Midden-Oosterse streetfoodgerechten op tafel gooide. Ik zou ze niet kunnen herhalen, want ik kende ze geen van allen.

Stroomversnelling

Haar enthousiasme greep me en liet me in de twee uur durende perslunch ook niet meer los. In de trein terug naar huis leerde ik haar beter kennen doordat we een stukje samen reisden. Tot twee jaar geleden had Jonneke een -naar eigen zeggen- nogal suffe kantoorbaan en begon ze in haar vrije tijd met haar blog Mooncake.

Ze werd onverwacht genomineerd voor de award voor Foodblogger van het Jaar en als heuse underdog greep ze de prijs. Sindsdien is alles in een stroomversnelling gekomen. Ze nam ontslag en heeft inmiddels haar eigen reeks foodvideo’s bij de Volkskrant, haar blog loopt als een malle én daar kwam deze maand haar allereerste kookboek bij: Mooncake – Het Bakboek.

Deadline

Jonnekes verhaal inspireerde mij zodanig dat ik voor mezelf ook een deadline stelde. Ze verklapte me dat haar kookboek op zondag 14 oktober gepresenteerd zou worden. Dat zou voor mij ook de datum worden dat ik mijn website klaar had staan. Natuurlijk ben ik die zondag -een heerlijke zonnige dag voor half oktober- naar Amsterdam gereisd om Jonneke een dikke knuffel te geven en te feliciteren met haar toffe boek (binnenkort test ik twee recepten voor je).

Tot een paar dagen voor de presentatie wist ze niet dat ze mijn plannen in een stroomversnelling had gebracht. ‘Omg!!! Wat leuk!!!!’ was haar letterlijke reactie toen ik het vertelde. Dat zorgt toch gelijk voor een glimlach van oor tot oor?

Online

Nu, een klein weekje later, is het zover. Toost aan Tafel gaat live. Met dank aan Jonneke de Zeeuw, maar ook zeker aan mijn lieve vriend en wijnadviseur Fabian die altijd al mijn plannen steunt. En de negen onderneemsters met wie ik vorige week vijf dagen in het Drentse Norg heb samengewoond en -gewerkt verdienen ook al het lof. Door hen heb ik al mijn ideeën gevisualiseerd in een moodboard, op papier gezet in een spinnenweb en ben ik grootser gaan denken.

Ik hoop dat je met mij meegaat op deze reis bij Toost aan Tafel. ♥

Liefs, Manon

Mooncake – Het Bakboek is te bestellen bij bol.com.

Koop bij bol.com

6 gedachten over “Hoe Jonneke van Mooncake mij het laatste zetje gaf”

  1. Ineke kerremans

    Wow manon, eindelijk de knoop doorgehakt en dan heb je het zo snel op de rit. maar ja, je had dan ook al lang zoveel ideeën in je hoofd. Gefeliciteerd en heel veel succes!!! Ineke

  2. Wat ontzettend leuk om te lezen! Jonneke heeft inderdaad een aanstekelijk enthousiasme. Ook leuk om je binnenkort in het echt te ontmoeten in Noord-Brabant. Tot dan! Groetjes, Helena (IndoRotterdammert)

    1. Thanks voor je lieve reactie! Ik ben erg benieuwd naar onze boerendag hier in Brabant. Tot dan! Groetjes, Manon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.