Je kunt weer stemmen op de Wine Bar of the Year 2019!

Wine Bar of the Year 2019

Met de feestdagen in zicht zijn de stembussen voor de verkiezing van Wine Bar of the Year 2019 geopend! Ieder jaar kun je in november en december stemmen op jouw favoriete wijnbar, dit jaar is het alweer de zesde keer dat deze titel wordt uitgereikt. Maar hoe werkt het precies?

Tot woensdag 11 december kun je via wine-bars.nl stemmen op jouw favoriete wijnbar. In totaal vind je daar zo’n 150 wijnbars. Van Groningen tot Maastricht en van Den Haag tot Arnhem. Na deze publieksronde blijven er 25 locaties over voor de titel Wine Bar of the Year. Daaruit maakt een vakjury een selectie van tien zaken, die worden aangevuld met vijf extra kanshebbers via zogenoemde wildcards.

Winnaar Wine Bar of the Year 2019

De top 15 wordt uiteindelijk onaangekondigd bezocht door deze vakjury, onder leiding van Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav). Zij zal samen met haar collegajuryleden de wijnbars beoordelen. Van wijnkaart en service tot eventuele hapje en interieur. De winnaar van Wine Bar of the Year 2019 wordt begin volgend jaar gekroond. Eerdere winnaars zijn Barrel in Groningen, Wijn bij Stijn in Den Bosch, VinVin en Wijncafé Lefebvre in Utrecht en Bouzy Wine & Food in Den Haag.

Favorieten

Mocht je trouwens stemmen, dan maak je kans op een Coravin. Toch wel een musthave als je met regelmaat een mooie fles wijn wilt opentrekken zonder hem gelijk leeg te drinken. Ik ga er in ieder geval nog even over nadenken waar ik mijn stem aan ga geven. Als ik de lijst zo bekijk dan heb ik nog veel te veel bars niét bezocht, dus die gaan op mijn planning voor in de toekomst! Favorieten die ik al wél heb bezocht, zijn Wijn bij Stijn, MEESTERS in wijn en Wijnbar Cru.

Stemmen is niet meer mogelijk. In januari 2020 is op de Horecava de top 5 bekend gemaakt. Shiraz in Amsterdam is verkozen tot Wine Bar of the Year 2019.

Dit zijn de winnaars:

  1. Shiraz – Amsterdam
  2. Wijnbar 1574 – Leiden
  3. Meesters in Wijn – Maastricht
  4. Most – Utrecht
  5. Paskamer – Amsterdam

Publiekswinnaar: Vindom in Oldenzaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.