8x koffie drinken in Tilburg

Koffie

Het is deze zaterdag International Coffee Day. De dag dat het verrukkelijke, bruine koffieboontje in de spotlights staat. Of de boon nou uit Ethiopië, Brazilië of India komt, ze hebben allemaal hun eigen karakter. Bovendien is er voor elk moment van de dag een lekker koffie.


UPDATE: 18 maart 2020 | Dit artikel komt uit het archief van Tilburg TOOST (de lokale voorganger van Toost aan Tafel) en werd gepubliceerd op 1 oktober 2016.

In de ochtend begin je natuurlijk met een smakelijke cappuccino. Liefst met een beetje latte art, want daar heeft toch iedereen een zwak voor? Al is een zwart bakkie filterkoffie ook wel erg lekker, om de espresso nog maar niet te vergeten. Coffee-lovers kunnen in Tilburg hun hart ophalen bij deze 5 koffiezaken.

Locals

Misschien wel de bekendste koffiezaak van de stad. Vlakbij de winkelstraten zit aan de Nieuwlandstraat Locals. Ze worden regelmatig getipt door andere blogs en dat is niet zonder reden. Midden in de zaak branden ze namelijk hun eigen bonen. Een extra portie liefde dat je ook in de koffies proeft.

Kaldi

Niet de eerste zaak waar je aan denkt, want je zult het vooral kennen van de espressoapparaten die ze hier verkopen. Toch kun je bij Kaldi ook aan een van de kleine tafeltjes aanschuiven voor een kopje. Smaakt de koffie en wil je thuis net zo’n lekkere hebben? Dan koop je hem toch gelijk!

Houtloods

Oké, het is een restaurant, maar bij de Houtloods in de Spoorzone kun je ook gewoon voor een kop koffie terecht. Als we de jury van de Koffie Top 100 van Misset Horeca moeten geloven, is de espresso zelfs ‘rins’ en ‘intens’. Klinkt goed, toch? En met een 38e plaats in die top 100 móet je hier even een kopje proeven.

Stoom 013

Alleen al voor de locatie moet je hier heen! Een kleine, oude treinwagon die is omgetoverd tot mini-koffiezaak. Ze werken hier zoveel mogelijk met biologische producten en hebben naast lekkere koffie ook een keer per week een vegetarische daghap.

Buutvrij

Eén van onze favorieten. Of je nou een zakelijke afspraak hebt of op zaterdagmiddag komt om te ontspannen, de koffies van Buutvrij smaken op elk moment. Deze koffietent bestaat inmiddels drie jaar en mag van ons nog wel een paar jaartjes blijven.

Mr. Morris

Koffie to go, verse koffie die je aan een knus tafeltje beneden opdrinkt of een grote cappuccino terwijl je boven aan de lange houten tafel je laptop openslaat en rustig aan het werk gaat. Hier ga je heen voor goede koffie én een fijne werkplek.

Bagels & Beans

Bekend door heel Nederland en vooral fijn door alle lekker siropen en kennis van de barista’s. De koffiebonen van Bagels & Beans komen niet uit de grote commerciële plantages, maar van een kleine plantage in Panama. En dat proef je terug. Ook fijn: ze hebben gewoon coffee-to-go.

Beans & Bites

Na deze publicatie werden we er -terecht- op gewezen dat Beans & Bites mist. Deze bar zit op kruipafstand van het centraal station en ook hier branden ze hun eigen bonen. Bovendien kun je er ook ouderwetse filterkoffie drinken en dat is zeker een extra vermelding waard.

Zijn we een van jouw favorieten vergeten? Tip hem ons en wie weet, zie je hem terug in het overzicht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.