Nieuw platform CHEFSTBL brengt professionele chef-kok bij jou thuis

CHEFSTBL

Nieuws waar ik als Brabantse blij van word! Deze week is het online boekingsplatform van de start-up CHEFSTBL gelanceerd. Hier kun je binnen de provincie een professionele chef-kok voor bij jou thuis boeken, zodat je met de huidige maatregelen toch met familie en vrienden ‘uit eten’ kunt gaan.

Als je een chef-kok boekt bij CHEFSTBL is het de bedoeling dat je volledig wordt ontzorgd. Dat betekent dat je geen boodschappen hoeft te doen, niet de tafel hoeft te dekken en niet na hoeft te denken over het menu of de wijnen die je gaat drinken. En de afwas dan? Ook die wordt mooi weer meegenomen. Net als wanneer je wel in een restaurant zit.

Restaurantbeleving

Het idee is bedacht door Bart Manders en Kim van der Zande, die door de coronamaatregelen in de horeca aan het denken werden gezet. Daardoor is het voorlopig niet toegestaan om bijvoorbeeld met vrienden, of mensen uit anderen huishoudens op het terras of in een restaurant te eten. “Uit eten gaan draait om beleving“, vertelt Kim. “Als groepen vrienden of familie die beleving in het restaurant niet kunnen krijgen, waarom brengen we de beleving dan niet gewoon naar de mensen thuis?”

Oprichters van CHEFSTBL Kim van der Zande (l) en Bart Manders.

Bovendien blijkt het recent onderzoek dat twee derde van de mensen twijfelt of ze naar een restaurant willen gaan nu, terwijl meer dan de helft het ook echt mist om uit eten te gaan. Dat zette de twee ondernemers aan het denken. Bart: “We laten ons niet tegenhouden door wat er niet kan, maar gaan juist zoeken naar wat er wel kan. En dat werkt aanstekelijk. Het is prachtig om te zien hoe ondernemers in de horeca creatief meedenken in oplossingen, ondanks dat zij hard zijn geraakt”

Wie zijn de chef-koks van CHEFSTBL?

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Bart heeft hij het platform op poten gezet en inmiddels zijn er al samenwerkingen met bijna dertig privé-koks. Van televisiekoks en grillmasters tot chef-koks van bekende restaurants in Brabant, zoals Kok Verhoeven (Tilburg), SEC Eten & Drinken (Oisterwijk) en Vigor (Vught). Bij dat laatste restaurant staat eigenaar en chef-kok Lars Albers in de keuken: “Private dinners zijn een geweldige manier om gasten ook thuis onze keuken te laten ervaren en daarnaast om nieuwe gasten voor in het restaurant te ontmoeten.”

Kan dat wel bij jou thuis?

Oké, er zijn een paar voorwaarden natuurlijk, maar zoals Bart en Kim schrijven op de website van het platform: de chef-koks zijn professionals die zelfs op een kampvuurtje een maaltijd kunnen bereiden. Maar een schone keuken, fornuis met plek voor vier pannen en een vaatwasser zijn toch wel een dik pluspunt. Het servies en de glazen nemen de chef-koks zelf mee en ook met eventuele dieetwensen houden ze rekening. Nieuwsgierig? Check dan vooral even de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.