Achtergrondafbeelding

Randy Bouwer en Lars Albers starten nieuw restaurant Vigor

Vigor Lars en Randy
Leestijd: 2 minuten

Vught krijgt er volgend jaar een nieuw restaurant bij. Gastheer-sommelier Randy Bouwer en chef-kok Lars Albers openen in het voorjaar daar samen hun restaurant Vigor. De horecagelegenheid komt te zitten in rijksmonument Villa Bleijenburg, dat stamt uit de 17e eeuw. Hart van de zaak wordt de centrale bar, die ook als open keuken gebruikt zal worden.

Dit artikel heeft op 21 juni een update gehad m.b.t. de openingsdatum.

Randy en Lars zijn beide geen onbekende in de gastronomische wereld. De twee kennen elkaar van onder andere FG in Rotterdam en Noble (*) in Den Bosch, waar Lars nu nog werkt als chef-kok. Randy heeft jarenlang gewerkt als maître-sommelier bij restaurant Zarzo (*) in Eindhoven. In die functie is hij onder andere verkozen tot Gastheer van het Jaar 2019 door Proefschrift Restaurants. Na alle kennis en ervaring is het voor de twee nu dus hoogste tijd om zelf iets moois te beginnen, Vigor dus.

Focus op ‘samen’

De nadruk leggen ze in hun nieuwe zaak op het ‘samen’ werken, oftewel weg met het hokjesdenken van de zwarte en de witte brigade. “Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen”, vertelt Randy. “Wij geloven in de kracht van opereren als één team.”

En die kracht, dat is ook precies waar de naam van het restaurant vandaan komt. Vigor is namelijk de Engelse en Spaanse vertaling van ‘kracht‘. “In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Vigor in Villa Bleijenburg

Puur en gastvrij

Qua eten en ervaring komt de focus te liggen op ‘intrigerende gerechten met gastvrijheid die je recht in het hart raakt’. Lars: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor.”

Locatie

Villa Bleijenburg is te vinden het hartje van Vught, naast de Sint Petruskerk. De komende maanden wordt het pand grondig verbouwd, waarbij originele elementen behouden blijven en zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere wordt hersteld. “Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus Randy en Lars.

In het 300m² grote restaurant is straks plaats voor tachtig gasten en is vanaf 1 juli open. Restaurant Vigor is vanaf dan elke woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

Manon de Boer

manon@toostaantafel.nl

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.