Restaurant Nayolie heropent met slechts één tafel

Kelvin Lin van restaurant Nayolie

Stel, je hebt een restaurant dat zo klein is dat je met de coronamaatregelen voor de horeca nog maar een paar gasten kunt ontvangen, wat doe je dan? Dan maak je er een ‘one table restaurant’ van! Dat is precies wat chef Kelvin Lin van restaurant Nayolie in Voorschoten doet. Het restaurant heropent donderdag 4 juni en telt nog maar één unieke tafel: de chef’s table.

“Per 1 juni 2020 mag Nayolie weliswaar open, maar op de kleine oppervlakte die ik ter beschikking heb, kan ik maar een zeer beperkt aantal gasten ontvangen”, legt chef Kelvin Lin uit. En daarom heeft hij alle tafels in Nayolie vervangen voor één grote, exlusieve chef’s table. “Deze kan exclusief gereserveerd worden voor een gezelschap van 2 tot 4 personen.”

Omdat de tafel ruim ingedekt kan worden met 1,5 meter afstand tussen de gasten, kun je de tafel ook reserveren als je niet uit één huishouden komt, bijvoorbeeld als bevriend stel. Lin: “Eén gezelschap van bijvoorbeeld vier vrienden of twee vriendenstellen is hierdoor mogelijk en toegestaan volgens het corona-protocol en de Veiligheidsregio.” Voor zover hij weet is zijn restaurant het enige restaurant in Nederland dat maar één tafel telt.

Japanse omakase

De gasten die de chef’s table reserveren krijgen een 7-gangenmenu voorgeschoteld, in de stijl van een Japanse Izakaya. “Een menu met luxe en hoogwaardige ingrediënten en rijke smaken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. Het wordt echt mijn paradepaardje waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kan”, vertelt Lin. Denk aan langoustines van de Faeroër-eilanden, schelpdieren als abalone, het smaakvolle buikstuk van de blauwvintonijn en Miyazakigyu A5, de top van Japans wagyu-vlees.

De chef serveert het hele menu geserveerd op basis van ‘omakase’. “Een Japanse wijze van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kennis en kunsten van de chef. Het is een echte one man show, waarbij ik kook, uitserveer, de gerechten toelicht en dranken inschenk.” Bij mooi weer is de chef’s table ook te reserveren op het terras.”

Exclusief beschikbaar

De unieke tafel in restaurant Nayolie is vanaf donderdag 4 juni beschikbaar en is alleen te reserveren op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het 7-gangenmenu kost € 125,- per persoon. Daarnaast blijft Lin zijn thuismenu ‘Dinner by Kelvin Lin @home‘ aanbieden. Een 4-gangemenu van €49,50 waarbij je thuis alleen nog maar de puntjes op de i hoeft te zetten.

Nayolie won trouwens in december de GaultMillau-award voor Aziatisch restaurant van het Jaar. Dus dat je er lekker kunt eten, dat is een garantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.