Restaurant Vigor in Vught is open! En zo ziet het eruit (foto’s)

Vigor met Lars Albers en Randy Bouwer

Het kostte een flink aantal maanden verbouwen en toen kwam ook nog eens corona om de hoek kijken. Maar sinds 1 juli is restaurant Vigor van chef-kok Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Brouwer in Vught eindelijk open, ruim drie maanden later dan gepland.

Foto’s: Bo Blitz

Het pand waar Vigor zit is het 17e-eeuwse rijksmonument Villa Bleijenburg. In december maakten Lars Albers en Randy Bouwer bekend samen te gaan werken in dat pand. De twee zijn alles behalve onbekenden in de horeca en werkten allebei in sterrenzaken. Ze kennen elkaar van restaurant FG in Rotterdam en werkten ook samen bij Noble in Den Bosch, waar Lars in 2016 mee de eerste Michelinster kookte. Randy werkte onder andere bij Zarzo in Eindhoven.

Voor hun eigen zaak –Vigor – was een grondige verbouwing nodig. Niet alleen moest er een volledige keuken ingebouwd worden, er is ook een grote glazen entree én serre gebouwd en het oude ‘tuinhuisje’ is volledige gerenoveerd voor private dining.

Niets ingewikkelds

Het restaurant is maar liefst 300 vierkante meter groot en draait om de centrale bar en ronde, open keuken in het midden. Gasten van Vigor – er is plek voor maximaal tachtig mensen – kijken vanaf de grote bar zo de keuken in. Het is de grote trots van chef-kok en eigenaar Lars Albers. “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij gekookt wordt met pure, herkenbare ingrediënten. We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct.”

Denk dus aan eerlijk producten, verfijnde gerechten en niets ingewikkelds. De kaart van Vigor bestaat uit een 2-gangen lunchmenu, een menu van 4 tot 8 gangen (vanaf 52 euro), een vegetarisch menu én à la carte gerechten. 

Wijnkaart met 500 wijnen

Ook niet onbelangrijk natuurlijk: de wijnkaart. Die is samengesteld door mede-eigenaar en gastheer-sommelier Randy Bouwer. Proefschrift Restaurants verkoos hem in 2019 nog tot Gastheer van het Jaar en dus heeft hij wat waar te maken. Zijn wijnkaart telt meer dan 500 wijnen. Van de bekende klassiekers tot een aantal bijzondere flessen van onbekende wijnhuizen en wijnen met een uniek terroir. Randy: “Mijn voorliefde voor champagnes, Duitse rieslings, bourgognes en Italiaanse wijnen is vanzelfsprekend ook terug te zien. Het is een prachtige selectie geworden waar we erg trots op zijn en die we in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Modern en licht

Interieur-lovers kunnen ook prima vertoeven bij Vigor. Het restaurant is namelijk ook een lust voor het oog. Modern, licht, een beetje industrieel en veel natuurlijke tonen en materialen. “We gebruiken geen tafellinnen, wel zijn de tafels opgedekt met mooie servetten”, aldus Randy. Vanuit het restaurant loop je zo naar de serre, die uitkomt op het terras. Daarnaast ligt het ‘tuinhuisje’ met de private-dining-ruimte.

Proeven

Wil je het nou met eigen ogen, mond en neus ervaren? Restaurant Vigor is elke woensdag tot en met zondag open voor lunch én diner. Je vindt het restaurant aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.