't Taphuys: Tafelen naast de tapwand | Toost aan Tafel
fade
5848
post-template-default,single,single-post,postid-5848,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,eltd-core-1.2.1,eltd-overlapping-content-enabled,search and go child theme (tilburg toost)-child-ver-1.0.0,search and go-ver-2.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-top-bar-enabled,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Achtergrondafbeelding

‘t Taphuys: Tafelen naast de tapwand

't Taphuys Tilburg
Leestijd: 2 minuten
Het is vrijdagavond en na een uitputtende werkmiddag heb ik geen zin in een lange zit bij een luxe restaurant. Dus ga ik uit eten bij ‘t Taphuys in Tilburg.

Dit artikel komt uit het archief van Tilburg TOOST (de lokale voorganger van Toost aan Tafel) en werd gepubliceerd op 8 april 2017.

Jarenlang stond het grote hoekpand aan het Piusplein te verstoffen. Na het succes van de Drie Gezusters en een iets minder succes van Italianen Hello Italy en Parma, waren de deuren twee jaar potdicht.

Totdat ‘t Taphuys er in september opende. Een nieuw concept, waar tussen saffierblauwe muren en onder hippe bewegende designlampen een twaalf meter lange tapwand staat. Dé plek om zelf je bier of wijn te tappen. Mits je een speciaal pasje met krediet aanschaft.

Aangezien ik een behoorlijk lege maag heb, houd ik dat in gedachten voor een later moment. Eerst iets eten. Het is even zoeken op de kaart, want er is geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten. Alles wat je met je tafelgenoten bestelt, wordt op één grote plank geserveerd. ‘Zodat je lekker kunt delen’, lezen we.

Rokerig

Mijn oog valt direct op het buikspek. Inderdaad, ik ben een van de velen met een zwak voor dit goedkope, maar oh zo lekkere vlees. Mits goed bereid. En dat blijken ze hier te kunnen.

Zodra de borrelplank met onze keuzes op tafel verschijnt, komt de rokerige lucht van het houtskool uit de Jospergrill je tegemoet. De stukken buikspek liggen in een gietijzeren koekenpannetje en vallen uit elkaar wanneer ik mijn vork erin prik.

Het vlees is precies zoals gehoopt: bijna lijmachtig zacht.
Het zoetzoute, plakkerige laagje Hoisinsaus en de nog knapperige stoofpeertjes complementeren het zoetige, aardse vlees. En met de gedachte dat dit gerechtje mij slechts 7,50 euro kost, ben ik met mijn keuze een tevreden mens. Doe mij nu maar een lekker bijpassend dubbelbiertje uit die tapwand.

't Taphuys Tilburg

Manon de Boer
Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.