Uiteten in Durbuy: hotspot La Bru’sserie by Wout Bru

La Bru'sserie

Even een weekje bijkomen in het groen van de Ardennen. Wie houdt er niet van? Nou, ik in ieder geval wel. Begin oktober was ik er met mijn schoonfamilie en we zaten vlakbij Durbuy. De laatste avond aten we bij La Bru’sserie by Wout Bru. En dat was zo geslaagd dat het restaurant dit eigen blog verdient.

Wout Bru is een bekende Vlaamse chef-kok die je zou kunnen kennen van het oude tv-programma The Taste. In Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, heeft hij niet één, maar liefst twee restaurants. Beide zijn te vinden bij hotel le Sanglier des Ardennes, in het hart van dit stadje. Het gelijknamige restaurant is heel klassiek, inclusief een maître en sommelier in pak, tafellinnen en tafel vol servies. Het naastgelegen La Bru’sserie is juist een hippe bistro met een menukaart vol ‘tapas’. Het leukste van alles: de brasserie heeft een Bib Gourmand.

Vier of zes gangen?

En dat is te proeven! Eigenlijk hadden we allemaal na een weekje vol eten en flink wat wijn een 4-gangenmenu besteld, maar het eerste gerecht, de ceviche nobashi met wakamé en guacamole, is zo lekker dat we uitbreiden naar zes gangen. De garnalen zijn super mals en het gerecht is heerlijk fris. De smaken gaan van links naar rechts maar vormen een geweldig geheel. We want more van La Bru’sserie!

Gelukkig hebben we dus nog een paar gangen te gaan. Na de ceviche volgt dimsum van kip en varken met een miso-bouillon. Alleen die miso-bouillon is al zo lekker dat ik hem prima met enkel een stukje brood zou kunnen opeten. Sauzen kunnen ze hier wel maken, want ook die bij de black cod met pak choi en shiitake zit bomvol smaak.

Ook de laatste drie gangen van het menu zijn hartige gerechten. Persoonlijk houd ik niet zo van zwezerik, dus de kalfszwezerik lasagne met prei en truffelsaus is iets minder geslaagd. Het gepocheerd ei met gelakt spek, espuma van aardappel en portjus is daarentegen weer super smakelijk. Romig en vettig bij elkaar, maar hé, ook dat is soms genieten. De entrecôte met chimichurri en espuma van mosterd wordt tot slot op een soort mini hibachi-grill geserveerd, met steppefrietjes op het bord. Jummie!

Wijn uit Zwitserland

Alsof al dat eten niet genoeg is, bestellen we ook een paar heerlijke flessen wijn. Het kost mijn vriend Fabian even (bijna een half uur) om de enorme wijnkaart van La Bru’sserie en het naastgelegen restaurant door te spitten, maar dat loont zich. We beginnen met een frisse Spaanse xarel-lo, proeven daarna een Spaanse Godello van Rafael Palacios (Louro) en de Aphrodine, een petite arvine uit Zwitserland. Afsluitend doen we nog een fles heerlijke gamay noir uit Morgon.

Wijnkelder

Aangezien de bediening doorheeft dat we echte wijnliefhebbers zijn, weet ze de sommelier uit het naastgelegen restaurant te charteren om ons de wijnkelder te laten zien. En wat voor een! De beste man heeft meerdere geklimatiseerde wijnkamers: voor champagnes, voor witte wijnen, voor rode wijnen en voor tophuizen als Romanée-Conti. De duurste wijn? €48.000,00. Die laten we toch maar even aan onze neus voorbij gaan. Maar als we nog eens in Durbuy zijn, is de kans groot dat we hier weer met liefde aanschuiven. Merci, Wout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.