Wijnevenementen 2022: agenda van september t/m december

Wijnevenementen 2022 - Gastrovino

Terwijl ik dit schrijf, is september pas net begonnen. En nu zijn er een aantal hele toffe wijnevenementen geweest. Zo was op zondag 4 september het wijn- en foodfestival van Gastrovino en werd het Tweede Moferter Wijnfeest gevierd. Hieronder een overzicht van de lekkerste wijnevenementen die in de herfst en winter van 2022 nog op de agenda staan.

Wijngaard Open Dagen & oogsten

September = wijnmaand! En met de warme zomer van dit jaar betekent dit ook dat het tijd is om te oogsten. Op veel plekken is begin september de solaris al geoogst, maar er hangt nog genoeg aan de ranken om te helpen. Check daarom eens deze kaart om te zien welke wijnmaker er bij jou in de buurt zit. Misschien kun je wel een dag als vrijwilliger komen helpen met druiven plukken. Ik kan je zeggen dat het pittiger is dan je verwacht, maar je leert er ook ongelofelijk veel van. En het is natuurlijk kei gezellig 😉

Sta je liever met een gevuld glas in de hand in de wijngaard om te luisteren naar het verhaal van de wijnboer? In september zijn de Wijngaard Open Dagen weer. Verspreid door heel het land houden wijnboeren een open dag om jou hun eigen wijnen te laten proeven en je mee te nemen tussen de ranken. Dit jaar zijn er ongeveer veertig bedrijven over, verspreid over drie verschillende weekenden. Ga jij op ontdekkingstocht in eigen land? Je vindt het overzicht hier.

Maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer wijnevenementen. Met name in september, maar ook in oktober 2022. Scroll verder om de agenda te bekijken.

September 2022

Oktober 2022

November 2022

1 gedachte over “Wijnevenementen 2022: agenda van september t/m december”

 1. Zaterdag 12 oktober Wijnfestival Lochem met smaak 2024.
  Vanaf 15.00 uur t/m 20.00 uur, 25 Deelnemers , wijnhandelaren, slijters, catering bedrijven, restaurants en supermarkten.
  Voor € 12,50 koopt u een glas met inscriptie Lochem met smaak die u na het wijnfestival mee naar huis mag nemen.
  Alle netto opbrengsten gaan naar de St. Restauratie Grote Kerk te Lochem. Elk jaar weer komen er gem. 850 bezoekers naar deze Wijn & Spijs happening.
  Met vriendelijke Wijngroet
  Lochem met smaak 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.