Wijnliefhebbers opgelet: de Nacht van de Wijn komt eraan!

Nacht van de Wijn

Een festival dat helemaal in het teken staat van wijn. En dan bedoel ik méér dan alleen maar wijnproeven. Wat dacht je van een verkiezing van Populairste Druif van Nederland. Of het grootste wijncollege van Nederland? Of wijn leren maken tijdens een workshop blenden? Het kan allemaal bij festival de Nacht van de Wijn in Utrecht, in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli.

Het idee voor het festival komt van Milan Gennissen (evenementenorganisatie Meisje van de Wijn) en Janna Rijpma Meppelink (vinoloog en wijnjournalist). “Steeds meer mensen raken op hun eigen manier geïnteresseerd in wijn en we zien gelukkig ook steeds meer smaakherkenning en voorkeur bij de consument. Toch blijven veel mensen lang aan hun voorkeursdruif vastzitten terwijl er zo veel te ontdekken is”, legt Janna uit. “Met dit event willen we bezoekers op een speelse manier over de drempel trekken om buiten de gebaande paden te proeven.”

Programma

Het festival vindt plaats in de Utrechtse Central Studio’s en opent om 20.00 uur. Er staan maar liefst 35 wijnbarretjes waar je meer dan 150 wijnen kunt proeven. Proef bijvoorbeeld alleen maar wijnen van de pinot noir, of van chardonnay. Op zoek naar iets uitdagenders? Je kunt ook ontdekkingen uit opkomende wijngebieden proeven. Dat belooft veel! Natuurlijk zijn er ook foodtrucks en is er volop muziek.

Wijncollege en workshops

Wil je na al het proeven nog meer kennis op doen over wijn? Volg dan het grootste wijncollege van Nederland, waar Edwin Raben (drie keer beste sommelier van Nederland geworden) je meer leert. Na afloop krijg je bovendien een officieel aanmoedigingscertificaat van SDEN (Stichting voor Dranken, Examens en Normering).

Ook is er een heuse workshop wijn blenden, waar je in één avond wijn leert maken en daarna die zelfgeblende wijn mag opdrinken. Of wat dacht je van een spoedcursus sabreren, waarbij je leert hoe je met een sabel de kop van een fles champagne kapt?

Populairste Druif van Nederland

Rond middernacht maakt tv-presentator en wijnliefhebber Klaas Drupsteen de Populairste Druif van Nederland bekend. Hier kan via de website van de Nacht van de Wijn nog op worden gestemd. Nog niet gedaan? Doe dat dan snel! En koop ook gelijk je kaartje voor zaterdag natuurlijk als je geen seconde wilt missen van die nieuwe wijnfestival. Je betaalt €16 per persoon en krijgt daar twee muntjes bij cadeau.

De Nacht van de Wijn is in de nacht van zaterdag 6 juli op zondag 7 juli van 20.00 tot 02.00 uur. Jonger dan 18 jaar? Dan ben je helaas niet welkom op dit wijnfeest 😉

Toffe wijn- en foodevents vind je terug op Smakelijk Weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.