Achtergrondafbeelding

Bubbel- of wijnproeverij op locatie

Het ploppende geluid van een fles wijn die opengaat. Het geklok als je de wijn inschenkt. De geur, die bij elke wijn anders is. Zwoel, fris, fruitig…

Maar wat is nou hét verschil tussen de verschillende soorten wijn? Je weet vast wel dat je witte, rode en rosé-wijnen hebt, en dat er verschillende druiven zijn. Misschien ken je ze wel, de sauvignon blanc, de chardonnay, de merlot. Alleen zijn het er wellicht zoveel dat je door de druiven de wijngaard niet meer ziet.

Bubbels of witte en rode wijnen?

Ben je gek op mousserende wijn, heb je iets te vieren of wil je eindelijk eens het échte verschil tussen prosecco en champagne leren? Ga dan voor een bubbelproeverij. Wil je juist witte en rode wijnen proeven en erachter komen wat de verschillende wijnstijlen zijn? Dat is precies wat ik je ga vertellen tijdens mijn gewone wijnproeverij.

Dus verzamel je vrienden en vriendinnen, broers en zussen of collega’s en boek snel deze super gezellige en interactieve wijnproeverij op locatie.

Oh lala, ik wil een proeverij!
Bubbelproeverij
Bubbelproeverij
Bubbelproeverij
De wijnworkshop van Manon was erg interessant, gezellig én lekker. Geen langdradige verhalen of moeilijke uitleg. Manon maakt wijn voor iedereen toegankelijk en deelt met veel plezier haar enthousiasme & expertise. Zelfs als je niet zo’n grote drinker bent, zoals ik, is de workshop een leuke activiteit. Wat valt er veel te proeven en ontdekken in de wijnwereld! Voor herhaling vatbaar.

Praktische informatie

Bubbelproeverij

• De bubbelproeverij duurt ongeveer 2,5 uur
• 5 proefglazen bubbels, incl. champagne
• Borrelhapjes bij de bubbels
• Inclusief aromawiel
• Minimaal 6 deelnemers
• €34,75 per persoon*

Wijnproeverij (wit en rood)

• De wijnproeverij duurt ongeveer 2,5 uur
• 6 proefglazen wijn + een welkomstbubbel
• Borrelhapjes naast de wijn
• Inclusief aromawiel
• Minimaal 6 deelnemers
• €29,75 per persoon*

Datum prikken?
*In de regio Tilburg is de prijs inclusief reiskosten. Wil je ergens anders een wijnproeverij? Dan komen er in overleg reiskosten bij.

Life is too short to drink bad wine

Wat gaan we doen?

Hoe wordt wijn gemaakt?

Ik neem je kort mee langs het proces van de druifrank tot aan de wijn in de fles. Want er komt veel meer kijken bij wijn maken dan je misschien denkt. Uiteindelijk is het een boerenvak waar veel kennis voor nodig is.

Welke wijnstijlen zijn er?

Mousserend, wit, rosé, rood, zoet en versterkte wijn. Zes typen. Maar elke soort kent weer een hele eigen reeks wijnstijlen. Van sappig en fris tot vol of fruitig. Bij de wijnproeverij leg ik je uit wat de belangrijkste stijlen per wijnsoort zijn en waar je ze aan herkent.

Bij de bubbelproeverij richt ik mij op de verschillende soorten mousserende wijn. Hoe herken je ze en waarin onderscheidt een cava zich van een champagne en een prosecco van een sekt?

Hoe proef ik de wijn?

Nou, simpel. Neem een slok en zie hoe het smaakt. We gaan stap voor stap de wijn proeven, en dit begint niet bij de smaak, maar bij de kleur en hoe de wijn eruit ziet. Wat ruik je en wat zie je. Pas daarna komt het proeven zelf. En het belangrijkste: onthoud wat je lekker vindt!

De leukste wijnweetjes

‘Wist je dat…’ is een van mijn bekendste uitspraken. En hoe leuk is het om op een verjaardag, feest of BBQ heel subtiel een paar leuke wijnweetjes te delen met je vrienden of familie? Tijdens de proeverij deel ik ze met je.

Reserveer jouw proeverij
Helder en heerlijk, dat was de wijnproeverij van Manon. Ze legt alles duidelijk uit en je kunt merken dat Manon echt verstand van zaken heeft. Dat je daarbij ook je eigen smaakpapillen aan het werk mag zetten, is een heel fijn extraatje!

Wie is Toost aan Tafel?

Toost aan Tafel = Manon de Boer! Ik ben een echte wijnliefhebber, aangestoken door mijn vriend en wijnkenner Fabian Inderfurth. Nadat ik vooral in de praktijk veel kennis heb gedaan (oftewel, veel heb geproefd, we samen wijnhuizen hebben bezocht, ik in de horeca werkte en we regelmatig wijndiscussies hadden) was het tijd voor mijn eigen wijnbedrijf. Toost aan Tafel was geboren.

Inmiddels heb ik mijn eerste wijnopleiding achter de rug en mijn WSET 2-diploma op zak. In 2020 begin ik ook aan de vervolgopleiding, niveau 3. Op deze site deel ik nieuwtjes en blogs over wijnen, restaurants, wijnhuizen, perslunches en meer. En ik neem jou natuurlijk mee op avontuur, want in de wijnwereld blijf je leren en nieuwe dingen ontdekken.

Manon de Boer

Boeken

Lijkt het je wat en ben je al nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te ontdekken valt? Verstuur dan snel een aanvraag voor je eigen wijnproeverij op locatie!

Ik wil nú reserveren