Wijnvrouw van het Jaar 2020 is… Magda van der Rijst!

Wijnvrouw van het Jaar 2020 Magda van der Rijst

Bij een speciale netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam – dat dit jaar niet door kon gaan vanwege corona – is wijnjournalist en schrijver Magda van der Rijst benoemd tot Wijnvrouw van het Jaar 2020.

De verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar was dit jaar voor de tweede keer. In totaal waren er vier genoomineerden. Naast Magda van der Rijst, maakten ook Anja Vondenhoff (voorzitter van de Club of Weinakademiker en wijndocent bij WSET Diploma course), Elise Moeskops (sommelier en eigenaar van restaurant Lastage) en Tjitske Brouwer (wijnimporteur en eigenaar van Vinoblesse) kans op de titel.

Juryoordeel Magda van der Rijst

De winnares werd uiteindelijk gekozen door publieksstemmen en behulp van een vakjury, bestaande uit onder meer Janny van der Heijden, Heleen Boom en de winnares van vorig jaar, Birthe van Meegeren. “Magda speelt al jaren een grote rol in het verbeden van de wijnkennis van de mensen door heel Nederland. Dat doet ze met studiemateriaal, maar ook met boeken en publicaties in bijvoorbeeld wijntijdschriften. Bovendien is ze een van de beste en meest precieze wijnproevers die er zijn”, luidt het juryoordeel. “Ze heeft een grote naam opgebouwd in de wijnwereld vanwege haar veelzijdigheid en haar ongelofelijk consistente professionaliteit op het gebied van wijnjournalistiek.”

Zo schrijft Magda al meer dan twintig jaar over wijn en zijn haar teksten te lezen in magazines als Perswijn, WineLife, Proef! (Gall&Gall) en Allerhande. Ook heeft ze als lesboeken geschreven voor Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) en is ze juryvoorzitter van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Als winnares mag Magda zich niet alleen een jaar lang Wijnvrouw van het Jaar noemen. Ze krijgt ook de kans om 3 dagen mee te lopen met keldermeester Caroline Latrive van Champagne Ayala, sponsor van de verkiezing.

Over Wijnvrouw van het Jaar

Wijnvrouw van het Jaar is een initiatief van vinoloog Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity). “Het is nog steeds een door mannen gedomineerde wijnwereld“, vertelde Barbara voordat ze de winnares bekendmaakte. Aangevuld door Clarissa: “Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die zich in de wijnwereld laten zien. Deze vrouwen willen wij een plek geven in deze wijnwereld.”

De komende tijd gaan de twee dames ook netwerkbijeenkomsten door heel het land organiseren, speciaal voor wijnvrouwen. “Om te verbinden en inspireren en ervaringen uit te wisselen. We willen vrouwen inspireren om onderdeel te zijn van de wijnwereld”, aldus Clarissa.

In dit artikel staan enkele affiliatelinks. Meer daarover lees je in mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Wil je geen blog missen?

 Meld je aan voor de Wijnpost van Toost aan Tafel.

Contentplan voor wijnprofessionals (Manon)

Wijnpost van Toost aan Tafel

Wil jij geen blog missen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe diensten? Meld je dan nú aan voor de wijnpost van Toost aan Tafel.